onsdag 19 oktober 2011

Finbesök i träningslokalen

Vid tisdagskvällens träningspass som bestod av tyngdlyftning på ASK besökte Karoliina Lundahl träningslokalen vilket gjorde att det blev ett extra bra träningspass för oss alla i lokalen. Karoliina är kanske en av de största idrottskvinnorna i Norden genom tiderna!? Under sin karriär hann hon med att delta på två olympiska mästerskap i två olika idrotter. Hon tävlade i kula vid OS i Atlanta 1996 och i tyngdlyftning vid OS i Sydney 2000. Hon har även vunnit 6 VM och 3 EM guld i tyngdlyftning, flertalet Finska mästerskaps guld i både kula och tyngdlyftning och har imponerande personbästan - 18.28 i kula, 107,5 i ryck och 125kg i stöt (klass +75kg).
Jag minns även Karoliina som en riktig "svensk-dödare" när vi tävlade mot varandra i Finnkampen i slutet av 90-talet, på den tiden de finska kastartjejerna dominerade alla kastgrenar...
Som ni säkert förstår så blev det väldigt inspirerande träning i går när Karoliina och hennes adept Miika Antii Roiko- som tränar mot tyngdlyftnings VM i Paris i november besökte lokalen. Men oj oj vilken träningsvärk jag har idag!

1 kommentar:

  1. Kul att kunna följa dig igen via nätet!

    Kör hårt i höstrusket, nu börjar det bästa som finns!!!

    Kram Emma

    SvaraRadera