söndag 4 december 2011

Karin tvingade upp mig på tunga vikter... SM brons

Det blev ett brons i dag, ett brons på SM i tyngdlyftning. Annika Berntsson vann klassen lätt eftersom hon vägde över och hamnade med mig i "tjockis-klassen" och då fick en ganska ostörd resa mot ytterligare ett SM guld. Det såg dock ut att kunna bli en tuff tävling om de övriga medaljerna mellan mig och Karin Engström (japp, träningskollegan i slägga), men efter att jag endast fick ingångsvikten och Karin inledde med att persa i ryck så tog Karin ett stort grepp om silvermedaljen inför stötarna.
Jag kände inför tävlingen att ryck var det som skulle kunna sätta käppar i hjulet för mig idag, just i ryckdraget är det ganska stor belastning på baksidan av låret och jag valde därför att gå in lågt, startade på 65kg. Första rycket gick hur lätt som helst utan några som helst problem, höjde därefter till 70kg som jag också tyckte gick bra och lätt men domarna dömde bort det tyvärr. Jag chansade då att höja två kilo ändå inför det sista försöket, men det blev tyvärr ett dåligt försök och en riktig bom.
Samtidigt fick Karin på hela skiten och persade med 78kg i ryck. Detta plus att Karin vägde in på 10kg mindre i kroppsvikt gjorde det plötsligt ganska svettigt inför de avslutande stötarna. Jag skulle behöva lyfta minst 20kg mer än Karin.
Det var bara att höja ingångsvikten från 95kg till 100kg och invänta vad Karin fick ut i stötarna. Karin fortsatte att lyfta bra och fick med sig 91 kg i stöt!
Mitt första försök i stöt på 100kg var jättebra och satt som en ungersk sportmössa, inga som helst problem. Därefter var det bara att gå på 113kg eftersom det var det som behövdes för att få med sig silvcermedaljen i stället för bronsmedaljen hem. Att mitt personbästa är 106 kg och att det svenska reskordet ligger på 111kg var bara att ignorera och gå in och gasa.... Det gick tyvärr inte, det blev två bra försök men det var helt enkelt lite för tungt idag.
Bara lyfta på mössan för Annika och framförallt för Karin som gjorde en helt suverän tävling. Själv får jag återvända hem och slicka såren och komma igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar