onsdag 7 december 2011

Räcker det med tillräckligt bra?

Ny dag nya möjligheter heter det ju.... och i går var jag på det igen. Kroppen var fortfarande en aning mörbultad igår men det blev ändå dubbelpass med konditionsträning på morgonen och ett släggpass med drillar och specialstyrkeövningar på eftermiddagen.
På kvällen lurade jag med mig min kära vän Anna på en föreläsning av Elizabeth Gummesson. Hon höll en gratisföreläsning i Eskilstuna som hon kallade Good enough.
En föreläsning som skulle handla om att perfektionism, prestationsångest och kontrollbehov sätter krokben för människors hälsa, långt mer än det resulterar i just perfekta prestationer. Och hon menade att med ett nytt förhållningssätt till våra prestationer kan vi både skapa en inre trygghet och mental styrka samtidigt som vi faktiskt gör bättre prestationer än vi någonsin vågat drömma om.
Lät spännande och intressant tyckte jag... visst är jag väl lite av en kontrollfreak och vill att saker och ting skall göras på rätt sätt, mitt sätt så jag det kanske skulle passa mig med lite tips och trix för att nå perfekta prestationer.
Men jag vet faktiskt inte riktigt vad jag fick ut av kvällen mer än att jag konstaterade att jag är rätt nöjd med mig själv, precis som jag är... att Elizabeth Gummesson är en mycket vacker kvinna och att kaffet smakade extra bra med en god skumtomte till.
Så här i efterhand vet jag inte om föreläsningen verkligen var riktad mot "en sån som jag", elitidrottare som hela tiden jagar perfektion och de perfekta prestationerna varje dag, hela tiden? Eller om jag bara missade hela grejen?
Men som idrottare, kan jag då nöja mig med att vara Good enough?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar