Jag kommer heller aldrig glömma de alla konstiga maträtterna som serverats på alla möjliga konstiga ställen jag varit runt om i världen... den knappt uppfiskade fisken som serverades i Ljublijana kommer att sitta kvar länge på näthinnan, inte ens Jimmy Nordin eller Anders Holmström (kulstötarna som var med på samma resa) kunde få ner den slovenska braksen.
När jag och min älskade fästman åkte till Grodnov i Vitryssland och bodde och tränade där i tre månader fick jag utveckla mina matlagnings kunskaper ordentligt. Pannkakor med potatismjöl kan jag dock inte rekomendera, mättande men inte så gott.
Olga Tsander, jag och Darya Phelnick är lyckliga över fårostbollarna Olgas mamma snott ihop. |
Det var ju inte det enklaste att handla och hitta det som vi vanligtvis tar för givet att ha i kylskåpet och skafferiet men efter en månad ungefär så hade vi kommit på vad de mest nödvändiga hette på vitryska och hur det stavades med de kyrilliska alfabetet... plus att de flesta försäljarna på basaren började förstå vad vi underliga svenskar eftersökte. Min mat i vitryssland kanske inte var något att skriva hem om men som tur var hade vi tränare och träningskompisar som såg till att vi inte glömde bort hur god mat smakade.
Coach Igor fixar rejäla grillspett |
Perfekt att ta till när det börjar killa i halsen eller snora igen i näsan. Annars skall jag nog inte rekomendera några av mina recept eller inspirera er med mina kok-konster. Jag gillar som sagt mer att äta maten än att laga den.

Troligtvis kommer han snart att komma ut med en ny kokbok med mat för hungriga idrottare....eller var det bara mitt önsketänkande!?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar