tisdag 3 januari 2012

Första släggan räddad

Årets första släggpass utomhus avverkades idag på den klassiska släggmarken vid Apalbykastplan i Västerås. Där har jag liksom många,många, många andra av sveriges släggkastarelit gått (och kommer att gå!) fram och tillbaka efter utkastade släggor.
Idag kastade jag, Amanda och Simon i väg en hel hög med släggor men ingen av dem blev bortkastad, men en stackare blev dock uppkastad. Buren på Apalby kastplan har sett sina bästa dagar och är inte mer än en hyffsad träningsbur idagsläget och den högra vingen brukar vi ge rejält med stryk när vi varje säsong sätter ett antal släggor i den. 
Jag satte årets första slägga i burgavlen och såklart fastnade den högst uppe i vingen, men vad gjorde det när vi är ett rutinerat "räddnings team" som var på hugget och gjorde årets första räddningsinsats för att rädda årets första fastnade slägga. Det var bara att ta fram stegen från slägghuset, dra ut den på högsta läget, ställa upp den på den isiga marken mot buren och sedan skicka upp klättraren. Klättraren är ju så klart den som är minst och lättast så idag fick det bli allas vår Amanda - Lillstrumpan, medan jag fick agera ankare kvar nere på marken.
Ett helt klart godkänt kastpass i ett helt underbart vinterväder...plusgrader, snöfritt och grönt gräs, kan det bli så mycket bättre?
Och JA Bengan, du kommer att få din kopp kaffe!

2 kommentarer:

  1. Perfekt, ser fram emot den koppen :)
    /Bengan

    SvaraRadera
  2. Självklart Bengan! En fastnad slägga är lika med en kaffe till coach BJ. Vart skall vi ta den? Västerås eller Zurich?

    SvaraRadera