fredag 20 januari 2012

Guldbagge eller Guldmedalj?

Det går fort när man har roligt, det är redan dags för första tävling i 2012 års tyngdlyftnings serie. När jag i måndags kom på att det var mindre än en vecka kvar till tävling och att det var väldigt länge sedan jag körde fulla ryck och stötar så kändes det lite väl snart till seriestart men för tusan det är bara att köra på. Eller som pappa brukar säga " Skär så nära korven som möjligt!".
Onsdagens benpass med 3 x 3 i knäböj fram på 114kg kändes förvånansvärt lätt så om inget annat stämmer i morgon i lyftnignen så vet jag ju att benen är i bra form i alla fall. Alltid  något!
ASK åker till Örebro och tävlar i morgon lördag och glädjande nog så startar vi även i år med 3 lag, ett ungdoms pojklag, ett damlag och ett herrlag. 2011 tog alla tre lag sig till Lag SM finalen och vi damer lyfte så bra där så att vi knep silvermedaljen. Hur det går i år det får vi se... men med i finalen i slutet av maj skall vi allt vara.
Herrarna har varit på topp i flera år och jagar i år sitt sjätte (!) raka Lag-SM guld, vilket inget annat lag i Sverige tidigare gjort. Herrarnas framfart under våren kommer att kunna följas via deras video-blogg, kan bli en rolig resa.... men förhoppningsvis är de bättre tyngdlyftare än skådespelare!

2 kommentarer:

  1. Cecilia intressant att jag som faktiskt är otroligt intresserad av friidrott och friidrottrare inte ade en aning om dina kvaliteter som tyngdlyftare och det måste bero på att massmedia nnu inte gjort tjejerna synliga då det gäller den idrotten (jag känner till Lena B:s framfart men det är mer utifrån hennes hemvist i Göteborg) Å andra sidan är knappast kastartjejer synliga heller. Vilka pers har du i dom olika lyftgrenarna? Lycka till! Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Tack Elisabeth! Jag "tjuvar" lite som tyngdlyftare, inte alls på samma nivå som systrarna Berntsson men tycker att det är väldigt roligt och utmanande. Varken tyngdlyftnings- eller kastartjejer får så mycket uppmärksamhet i media eller av folk i allmänhet... men det är ju inte därför man (jag i alla fall) håller på med idrott utan för att det är sååå roligt!
    Jag har gjort 77 kg i ryck och 106 kg i stöt på tävling.

    SvaraRadera