tisdag 17 januari 2012

Klart Ninja Cilla skall ha priset!

I går var den årliga Idrottsgalan i Globen, tyvärr var jag inte heller i år inbjuden utan satt hemma i soffan och kikade på tv-sändningarn från galan. Idrottsgalan är en häftig företeelse och det är ju underbart att se alla klipp och filmer från alla fantasktiska idrottshändelser från det gångna året, jisses vad många duktig idrottare vårt lilla land har! Det måste vara en fantasktisk känsla att vinna pris vid Idrottsgalan, eller för den delen "bara" vara nominerad....vilket erkännande och vilken egoboost.
Som friidrottare så glädjs jag ju så klart lite extra åt att den fantastiska Moa Hjelmer fick pris som Årets nykomling och för att Patrik Sjöberg fick Sportspegelpriset, hoppas bara att han även fick en bra fortsättning på kvällen tillsammans med Brolin.... Det är också alltid lika kul att se idrottare uppklädda och uppsnofsade...utan toppluvor, badmössor, matchställ och snoriga näsor. Lika förvånande är det också alltid att "folk" blir som galna och konfunderade över att kvinnliga idrottare har muskler och är vältränade, först Marit Björgens biceps i Norge och nu Charlotte Kallas. Hur skulle det annars funka att vara idrottare på absoluta toppnivå!?

RGB och Ninja Cilla hoppar till sig EM guld

Det som verkar ha splittrat sveriges idrottspublik mest efter gårdagens Idrottsgala verkar ändå vara att Rolf-Göran Bengtsson vann det mest folkligaste priset en idrottare kan vinna - Jerringpriset. Jag personligen tycker att det är väldigt svårt att jämföra idrotter mot varandra och ännu svårare att ställa idrottare och deras idrottsprestationer mot varandra, hur kan det på något som helst vis bli rättvist och riktigt?
Jag tycker trots RGB´s väldigt långa tacktal att han är rätt kille för Jerringpriset...för en kille som döper sitt mest dyrbara idrottsredskap till Ninja la Silla måste ju ha alla hästar hemma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar