lördag 17 mars 2012

En väldans massa rekord

Det gick ju bra! Vid dagens tävling på ETK i Sporthallen, Eskilstuna gjorde både jag och laget en bra insats. Det började som vanligt lite trögt med rycken, men det blev ändå årsbästa med 72kg (bommade 75kg igen och måste verkligen få igång rycken snart!).
Stötarna gick desto bättre. Jag gick in på 97 kg och stänkte dit den lätt, gick på 102kg i andra och klarade det också utan några större problem. Därefter valde jag denna gång att inte gå på svenskt rekord-vikt i sista lyftet, dels för att det på denna omgång inte fanns några förbundsdomare utan "bara" distriktsomare och att det då inte skulle kunna godkännas som svensktrekord och dels för att vi behövde samla så mycket poäng som möjligt till laget och jag då inte ville slänga viktig poäng i sjön. Jag valde i stället att höja med en femma och gå på nytt personligt rekord i sista försöket, 107kg och klarade det! Jippie!
Inte nog med att jag slog nytt personligt rekord...båda mina lagkamrater gjorde det samma och presterade helt otrolligt bra! Amanda persade när hon tog 55 kg i ryck och tillsammans med  sina 75kg i stöt så klarade hon SM-kval gränsen och är nu klar för SM 2012. Sara persade både i ryck och stöt (54kg & 64kg) och så klart även i sammanlagt...inte helt oväntat resulterade detta i en ny bästa notering för laget. Vi fick i dag hop 483 poäng och är i allra högsta grad med och krigar om platserna till finalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar