måndag 26 mars 2012

Intensivt, intygad, invald

...och väldigt intressant. Den här helgen har verkligen varit fullspäckad med intressanta händelser. Det är absolut ingen överdrift om jag säger att Förbundsdomarutbildnignen var intensiv, 11 timmar i lördags och 6 timmar i dag av diskussioner, grupparbeten, filmanalyser och skriftligt prov om tävlingsregler för friidrott. Fullspäckat schema och mycket engagerade och kunniga kursledare var en lyckad kombination, jag tycker att kursen var bra och lärorik och har gett mig en hel del  nya kunskaper men framförallt nya infallsvinklar och ny inspiration till att utveckla arrangemang och funktionärsskapet.
Att en av kursledarna (en viss A.Lennart Julin) nu ansåg det som ett stort framsteg att jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och kommit till insikt med vad friidrott verkligen handlar om genom att delta och gå förbundsdomarkursen, vet jag inte riktigt om jag kan hålla med om... för mig är friidrott fortfarande något som skall utföras! Än så länge så kommer jag att förbli en "sådan där galning" som i regelboken kallas aktiv.
Men ett fint intyg fick jag med mig hem, sedan återstår det att se om jag blir godkänd på de skriftliga provdelarna och blir godkänd föbundsdomare eller inte.

Som om inte detta var nog för en händelserik helg så fick jag även ett nytt förtroendeuppdrag i Svensk Friidrott när jag under förbundsårsmötet, som hölls i en annan del av Stockholm under lördag och söndag, valdes in i förbundets valberedning. Det känns så klart kul och spännande, helt klart en utmaning att anta... för det är viktigt att Svensk Friidrott fortsätter framåt!

2 kommentarer: