söndag 4 mars 2012

Ostadigt i Leiria

I går, lördag, var det dags för de Portugesiska vintermästerskapen här i Leiria och årets första tävling för min del. Leiria som bjudit på sol, klarblå himmel och värme den senaste veckan visade nu upp en helt annan sida.Vädret var helt klart ostadigt med tunga svarta moln som varvades med regn och blåst.
Men det var inte bara vädret som var ostadigt... jag var också utan solsken, kastade väldigt ostadigt och svajigt. Jag snubblade ut två släggor i sektorn (ca 57-58m) och fick sedan på ett bra kast men som tyvärr var en aning för brett och släggan landade utanför sektorslinjen (ca 65m). Eftersom det var mästerskap för Portugiserna så fick jag inte plats i finalen utan fick snällt lägga ner tävlingen efter tre omgångar. Inte en säsongspremiär som jag önskat men det gör mig inte så mycket ändå, jag tar med mig mitt långa ogiltiga kast och vet att det finns där men att jag behöver hitta lite mer stabilitet i kastningen och tekniken och framförallt bli van vid att tävla igen.... nästa tävling är redan nästa helg så då hoppas jag att linjerna ligger rätt och att de långa kasten hamnar inne i sektorn.
Det som värmde mest under gårdagens tävling var att Jossan äntligen fick på det på tävling och raderade ut sitt fem år gamla personbästa med över metern - 62.12!
Portugisisk mästarinna blev Vania Silva (som vanligt!) med ett kast på 64.95.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar