måndag 5 mars 2012

Söndags paus

Tidigt i morse så lämnade resten av svenskgänget Leiria för att vända hem till kalla (?) vinter Sverige igen, jag skall vara kvar en vecka till här i värmen och träna tillsammans med Vania och de övriga portugisiska kastarna.
Det blev dock väldigt tomt och öde här på hotellet och en liten märklig känsla att gå upp och käka frukost helt ensam. Eftersom det inte heller var någon träning idag så blev förmiddagen en lång och rastlös förmiddag, ända tills jag satte i gång tvättprojektet.
Eftersom hälften av lägret nu har passerat och kilona i packningen går åt till att maximera det väsentliga (släggor, släggvajrar och träningsskor) så gäller det att minimera resten. Alltså går det rätt hårt åt de träningskläder som får plats och packas ner. Efter veckans 8 träningspass och tävling så skrek, eller rättare sagt stank, högen -tvätt!
Det enklaste kanske hade varit att lämna in tvätten till hotellets tvättservice, men med dåliga erfarenheter från bland annat VM i Edmonton 2001 då endast hälften av den inlämnade tvätthögen kom tillbaka och ett litet hugg i snåltarmen så fick det bli tvättstuga på rummet. Bidén fick funka för grovtvätten, handfatet för sköljning och resten av rummet för torkning.
Lagom till all tvätt var tvättad och upphängd på alla möjliga bra ställen i rummet så var det dags för söndagsutflykt med Vania. Hon tog med mig till sina föräldrar för lunch. De bor i en liten by strax utanför Leiria i ett hus med både katter,hundar och höns. Som alltid så var maten underbart god och det var som vanligt mycket av den. Efter lunch visade Vania, hennes mor och kusin mig närområdet och vi fikade på ett jättemysigt café i Batalha precis vid det otroliga klostret Monasterio dominico de Santa María da Vitória vilket idag är klassat som ett världsarv.
Eftersom det var en skön söndag och vilodag så hade vi ingen som helst brådska att lämna lugnet på landet utan blev kvar hemma hos mamma och pappa Silva tills sen kväll, sittandes framför brasan och ätandes både middag och kvällsmål.
Nu är jag helt klart redo för att ta mig an den andra delen av träningslägret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar