onsdag 7 mars 2012

Välbehövlig motivationsboost

Lägerlunken fortsätter, äta, träna och sova. Det kan tyckas vara ett ganska simpelt liv men så här efter 10 dagar börjar kroppen och knoppen att bli lite slitna och det börjar ta emot lite här och var. Kroppen är sur och stel och knoppen börjar tröttna och längta hem och till er alla där hemma. Efter ett ganska tufft 3 timmars träningspass med kasting och lyftning i går eftermiddag tyckte både jag och Vania att vi behövde göra något avkopplande och bestämde oss för att gå på bio efter middagen.
Bara att gå på bio i Portugal är en upplevelse, för det första så kostar det bara hälften av biljettpriset där hemma. Sen är salongerna bra mycket större och med bra benutrymme mellan raderna och med fällbara stolar, det är en fröjd att sjunka ner på sin plats. Som tur är så dubbar de heller inte filmerna här så det är inga problem att hänga med i filmen bara man kan koppla ifrån att läsa texten och bara se och lyssna. Plus att de har en paus mitt i filmen så att man kan sträcka på benen, ta en kaffe eller pudra näsan utan att missa något av filmen. Det enda knepiga är att det har sötade popcorn istället för salta....
Vi gick och såg - A Dama de Ferro eller Järnladyn som den heter på svenska. En intressant film om en stark och tuff kvinna, Margaret Thatcher, som kom från ingenstans, trotsade klass-och könsbarriärer och gjorde sig hörd i en mansdominerad värld. Faktiskt ganska inspirerande och lite av en motivationsboost som gav lite ny energi till att kämpa vidare även om min kamp handlar om något så litet som att kasta iväg en slägga så långt som möjligt och inte som MT:s kamp om att slå sig fram som kvinna i den engelska politiken och att leda ett av europas mäktigaste länder...men ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar