onsdag 4 april 2012

Frågvis

Idag stod det lyftning på programmet och jag kan konstatera att flytet i träningen hänger i, igår gick det bra på både morgonpasset och kvällspasset och det känns så skönt att träningen går bra. Även idag fick jag till några djupa och bra sittryck... börjar bli en härlig vana nu. Vi får se om det kan hålla i sig ända till nästa helg då det är tävling!?
Mitt under träningen kom det fram en tjej som också tränar ganska mycket på klubben men för det mesta ute i gym-delen, hon tittade lite konstigt på mig en stund och sedan frågade hon - "blir man aldrig skadad i din sport, det ser så ryckigt och slitigt ut!?".
Jag blev först förvånad att hon över huvudtaget hade reflekterat över mig och framförallt över min träning och "min sport", men svarade sedan -Nej då....
Hon la nog ingen direkt vikt vid vad jag svarade för hon vände sig om lika fort och gick när jag väl svarade. Märklligt tänkte jag... men ännu märkligare tycker jag i så här i efterhand att mitt svar var. Vad menade jag med det, Nej då?
Viljan var nog egentligen att kunna svara nej det finns absolut ingen skaderisk i varken tyngdlyftning, släggkastning eller inom någon idrott men med över 15 år av träning på hög nivå så vet jag ju att verkligheten ser helt annorlunda ut. Även om jag har varit ganska lyckligt lottad och klarat mig bra från skador så har det funnits en del skavanker under resan. Framförallt de senste åren har varit en balansgång mellan att gasa och bromsa just på grund av vad kroppen klarar av just för dagen. Att inte ha ont eller "ha känning" någonstans är ovanligt, och att köra rehab, prehab, isa, massera, korrigera har blivit ett vanligt inslag i träningen.
Nästa gång hon eller någon annan ställer samma fråga så kommer jag nog svara annorlunda.... Elitidrott är ingen friskvård... men jäklar så mycket roligare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar