måndag 16 april 2012

Hatten av för Tracey

I går den 15 april 2012 blev en historisk dag för Svensk släggkastning, första svenskan kastade över 70m! Tracey Andersson kastade vid en tävling i tjeckiska Jablonec 70.33. Det har legat i luften och varit på gång ganska länge, redan 2006 kastade jag över 69 meter (69.03) och jag var ganska övertygad om att 70 meters gränsen skulle passeras ganska snart därpå, men det tog hela 2 år tills jag förbättrade det personliga rekordet och dåvarande svenska  rekord med "hela" 6 cm till 69.09 i Halle i maj 2008. Redan där var jag i kanonform och jag gick mot min bästa säsong någonsin ända tills jag smällde ryggen (diskbråck) i en tävling i Talllin den 4 juni 2008.... sedan dess har det som ni vet varit en knackig och lång resa tillbaka med massor av rehab, prestaionsångest och motivationsbrist och  under den resan har den där "magiska gränsen" 70 meter varit en stor drivkraft som hållt mig kvar i släggringen.
Så klart hade det varit roligt om det var jag som fick gå över 70meter som första svenska men det är bara att lyfta på hatten och imponeras av Traceys säsongsöppning. Fantaskt roligt och välförtjänt för Tracey att nu äntligen ha ett personligt rekord som börjar på en sjua. Även kul och bra för svensk släggkastning! Med tanke på att det inte bara är Tracey som har säsongsöppnat med nya personbästan så kommer 2012 att bli ett häftigt släggår...så håll i hatten för här blir det kasta av!

2 kommentarer:

  1. Det finns ingen anledning att det bara ska va en tjej över 70 m i Sverige... ;)

    SvaraRadera
  2. Nej absolut inte, det håller jag med om :)

    SvaraRadera