måndag 14 maj 2012

I Stockholm för att träffa doktorn

Ännu en helg i Stockholm, denna gång var det dock inte för att träna utan för helt andra roligheter.
I fredags blev slägg-Karin även Dr Karin Engström när hon med glans försvarade sin doktorsavhandling i organiskkemi och fick doktorsexamen och även sin Dr-titel. Stort!
Att Karin har slitit hårt med sin forskning och sin doktorsavhandling har jag förstått efter alla år på träningsläger där Karin i stort sett varje ledig stund mellan träningarna har pluggat och jobbat med allt från väldigt tjocka böcker till väldigt avancerade böcker med konstiga figurer i.
Redan när Karin pluggade på KTH tappade jag greppet om vad det egentligen var hon pysslade med och nu kan jag inte säga att jag är så mycket klokare... att det handlar om kemi och organiskkemi, så långt är jag med. Titeln på hennes av handlig är - Enantioselective biotransformations using engineered lipases from Candida antarctia... solklart va!?
På lördag var jag och vårt "kastgäng" inbjudna till disputationsfesten och det var en häftig kväll. Det var ungefär 95 kemister, några anhöriga och vi 5-kastare, vilket gjorde det lite stelt att umgås i början av festen...de "stora atleterna" (underförstått - de stora sportfånarna!) blev en aning uttittade men ju tommare bålskålen blev och ju längre in på middagen vi kom så började vi trots allt komma överrens och hitta gemensamma samtalsämnen.
Kvällen övergick snabbt till natt och småtimmar vilket måste anses som att festen var lyckad och att vi hade trevligt.Ett stolt kastarteam i något ovant "match-ställ".Coach Kim höll ett inponerande tal till Dr E
  


Angela "Agnieszka" Åkesson hade trevligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar