lördag 26 maj 2012

Nytt svenskt rekord!

Äntligen satt den.... 112kg och nytt svenskt rekord!!!
I dag var det äntligen dags för lag SM finalen som vi har gått och väntat på hela våren. Vi ASK-tjejer var som sagt i underläge och var tvungna att satsa allt, gasa rejält och ta några chansningar för att kunna vara med och slåss om någon medalj.
Vi gick bra och slog vårt lagrekord - 496 poäng, tyvärr gick även de andra lagen som tåget.... vi slutade på en fjärde plats och får vända hem från Landskrona utan medalj den här gången.
MEN jag plockar med mig ett nytt SVENSKT REKORD hem!

Lyft mest i Sverige! Foto: Gunnar Lögdahl http://www.tyngdlyftning.net/

Jag var hur nervös som helst innan tävlingen men kände på uppvärmningen att jag var i en otroligt bra form så de något tuffa ingångsvikterna 70 kg och 100kg skrämde inte alls.
Första i ryck, 70kg flög upp, lika så andra på 74kg så även det tredje på 78kg... tyckte jag, men det blev tyvärr underkänt med 2-1. 78 kg hade varit nytt personligt rekord och jag blev så glad att jag fick upp det men men.....
I stöt var ingångsvikten 100kg  inte heller några som helst problem, i andra försöket gällde det att jaga poäng så jag fick gå på personligt rekord 108kg och det verkligen flög upp och igen tvekan om att jag var i bra form.

Det sista försöket visste jag att det skulle bli en hög vikt men vad det skulle bli visste jag inte eftersom coach Lovén räknade och räknade på poängen och försökte hitta något litet sista halmstrå för att nå bronsmedaljen..... men det visade sig vara omöjligt att komma i kapp och förbi så jag släpptes än en gång ín på 112kg. Den här gången gick det vägen!!!!
Petiga domare!? Nära pers i ryck 78kg.              Foto: Gunnar Lögdahl http://www.tyngdlyftning.net/
Nytt svenskt rekord i stöt 112kg!            Foto: Gunnar Lögdahl  http://www.tyngdlyftning.net/


Laget med coach Lovén och Eriksson   Foto: Gunnar Lögdahl  http://www.tyngdlyftning.net/
2 kommentarer: