fredag 29 juni 2012

Ett kval är ett kval!

Efter en spännande förmiddag och två kvalgrupper avklarade visar det sig att det tyvärr inte blir någon EM-final för någon nordisk släggkasterska.
Tracey lyckades bäst, kastade lite knackigt men samlade i hop sig inför sista kastet och fick i alla fall ut 66.65, nära det resultat som vid EM i Barcelona 2010 tog henne tíll final som 12:a, och fick en sjätteplats i sin kvalgrupp.
Alltstå ett resultat och en placering som är på gränsen, Tracey och vi andra fick nerövst bara vänta ut och iakta den andra kvalgruppens resultat.
Tyvärr visade sig den andra kvalgruppen vara lite starkare och i sista omgången gick brittiskan förbi med ett kast på 67,08 och petade ner Tracey till den trista 13:e platsen och därmed var hon utanför finalen. Sista resultat till finalen blev 66,89 (alltså bara 24 cm längre än Tracey). SURT!
Inte heller Mona Holm NOR, eller Merja Korpela FIN lyckades i kvalet, de kastade i var sin grupp men fick precis samma resultat 64.03, klart utanför finalen och en 18:e (Merja) och en 19:e (Mona) plats.
Vania hade inte heller någon bra dag, slutade på 20:e plats med 62,81....
Den som hade det helt klart tyngst i hela kvalet var världsrekordhållerskan Betty Heidler (som alltså har ett personbästa på 8 meter längre än direktkvalgränsen 71m och 12 meter längre än vad som till sist krävdes för final) som efter två underkända kast bara fick ut släggan på 65 meter!
Här kan du läsa alla kvalresulat
Som sagt ett kval är ett kval, allt kan hända och det är inte bara att ta sig vidare till final... Jag tycker dock att det är trist att en stor-favorit försvinner ut i kvalet men Betty har nog större mål i år än EM.
På söndag är det dags för finalen och då får vi se vem som drar det längsta stråt och är Europas bästa släggkasterska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar