fredag 29 juni 2012

Pirrig inför släggkvalet

Friidrotts EM i friidrott har varit igång några dagar men idag börjar det på riktigt, idag är det dags för släggtjejernas EM kval. Det känns lite konstigt, dels att det är EM samma år som det är OS och dels för att jag sitter hemma i soffan med en kopp kaffe i stället för att nu vara i gång med uppvärmning, uppladdning och peppning inför att snart gå in i callroom för att sedan kliva ut på Olympia stadion i Helsingfors och in i ringen och kasta tre kvalkast. Konstigt men inte ett dugg jobbigt... det känns faktiskt helt okey!
I dag blir det i stället att följa kvaltävlingarna via TV och live-rapportering, vara mer nervös för de som kastar än vad de själva är.
Såklart hoppas jag på lyckad kvaltävling för Tracey Andersson som kastar i första grupp klockan 10.35 (svensktid), i samma grupp kastar Mona Holm NOR (nordisk rekordhållerska) och sist men inte minst Vania Silva POR.  Kvalgränsen är satt till 71 meter men det tror jg aldrig kommer att krävas, min gissning är att det kommer att krävas runt 68 meter för att ta sig till EM finalen.
Hoppas och tror att alla tre av mina favoriter (Tracey, Mona och Vania) kommer att klara sig vidare... och det vore ju toppen om de även fick med sig finskan Merja Korpela från kvalgrupp 2. Men ett kval är ett kval, det kanske ser lätt ut att "bara" gå in och kasta sig vidare men mycket kan hända och tre kast är inte mycket!
Med pirr i magen, svett i händerna håller jag tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar