onsdag 27 juni 2012

Säsongens första slagsta

I Eskilstuna finns det ett fenomen, Slagsta-glass fenomenet. Så fort de första solstrålarna för året tittar fram så slår Slagsta-glass upp sina luckor för att under hela solsäsongen ha öppet mer eller mindre dygnet runt för att servera glassugna Eskilstunabor massor av glass. Det finns nästan inget säkrare vårtecken i Eskilstuna än när glassluckan öppnas.
Det som händer i alla eskilstunahjärtan är att en stor längtan efter glass kommer allt som oftast. Folk vallfärdar dit för att få sig en "Slagsta-snäcka".
Jag som är uppväxt och redigt uppfostrad har ju så klart anammat glass fenomenet - det gäller ju att ta seden dit man kommer!
På grund av både glassförbud inför SM-finalen i slutet av maj och icke glass lockande väder i början av juni så har det inte blivit någon glass för mig än, förrän idag.
Efter en lång dag med jobb, träning och bilmeckande så kände jag mig sugen och väl förtjänt av en rejäl Slagsta-glass. Jag lyckades övertala min garagekompis M om att vi hinner lätt klämma i oss en glass innan fotbolls matchen mellan Portugal o Spanien blåses igång.
Efter en liten (med betoning på liten) fundering så avslutades snabbt allt meckande, den värsta skiten skrubbades bort från händerna och vi susade mot säsongens första Daimsnäcka. Mums!
Mycket nöjd och mycket mätt (glömde säga att en Slagsta-glass är i stort sett som en mindre middag och troligtvis mer än hälften av dagens kaloribehov!) päser jag nu ut hemma i soffan, så klart iklädd en portugisisk landslagströja. Forca Portugal!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar