måndag 2 juli 2012

EM-puff

Vilket EM det blev i  Helsingfors för Svensk Friidrott, härligt att se att landslaget med alla aktiva och ledare skiter fullständigt i vad alla " för stå  sig påare" säger, skriver och tycker. Aktiv efter aktiv klev in på arenan och bara dundrade på....  Moa, vilken tjej, bara går in och njuter av dagen och fomen och springer in ett EM-Guld! Emma levererar i höjdhoppet, trots träningsperiod med fokus på OS så hoppar hon hem ett EM-brons och Michel lika så.... han bara flyger!
Det som glädje och värmer mitt lilla hjärta mest är ju trots allt alla kastare som gjorde ett underbart EM, två spjutgrabbar i final och bland de 8:a bästa, Helena som trots skadeproblem prickar formen och klämmer till med årsbästa i kullfinalen och Mattias som gör sin livs tävling när han blir sexa i släggfinalen. Och på vilket sätt de gör det, med full fokus men med glädje och stolthet i blicken. Grymt imponerande!

Släggfinalen för tjejerna var ju tyvärr utan svenskt eller nordisk deltagande och följdes via svt-play och liveuppdateringen, finalen blev aldrig riktigt spännade. Utan Betty Heidler som misslyckades med att ta sig vidare från kvalet blev det egentligen ingen kamp om  guldet. Anita Wlodarczyk hade finalens tre längsta kast och vann  på 74.29, tvåa blev Martina Hrasnova på 73.17 och trea Anna Bulgarkova på 71.47.

Det bästa med EM för min del var att det återigen väckte det där lilla suget som jag helt har saknat den senaste tiden, jag blev lite sugen igen och fick mig allt en liten motivationspuff... så nu serjag fram emot kvällens träningspass lite extra! KUL :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar