torsdag 12 juli 2012

Supersmurfan

Idag finns det inget annat än att bara vara helt otroligt imponerad. Jag lyfter verkligen hatten och niger rejält djupt för min nya stora idol - Sofi Flink. Vilken tjej!Helt galen gick hon igår helt respektlöst in på olympiastadion i Barcelona och kastade hem ett JVM-guld!
Okey, det har ju hänt förut att unga svenska friidrottare har lyckats bra på ett ungdoms- eller juniormästerskap, men det här ÄR något helt annat.
En mycket duktig ung spjutkastartjej från Västerås kliver in till JVM-kval en onsdags förmiddag, hennes ganska nysatta personliga rekord ligger då på 55 meter, en nivå som hon varit ganska jämt och säker på under hela säsongen. Kvalgränsen är satt till 54m och det borde alltså inte vara några egentliga svårigheter, men som sagt ett kval är ett kval.
Men Sofi som precis fyllt 17år går in och kastar sitt första (och enda) kvalkast.... spjutet landar på 58.16. Nytt dunderpers med 3 meter och inte nog med det, nytt svenskt juniorrekord och svenskt SENIORrekord.
Igår kväll kastade Sofi final och så klart satt hela friidrottssverige och höll tummarna för att det skulle gå bra för Sofi, men samtidigt undrade säkert mer än hälften om det var möjligt för henne att ens komma i närheten av dunderkastet hon gjorde i kvalet... nervöst.
Nervöst för alla utom för just Sofi verkade det som, hon kastade hur stabilt och bra som helst, låg länge på silverplats bakom den "omöjlilga" världsledande kinesiskan. I en av omgångarna snubblar serbiskan rätt och kastar personligtrekord med 57.12 och petar ner Sofi på tredjeplats.
Inför hennes sista kast är det klart att det blir medalj, bronsmedaljen är klar. Det visade sig dock att Sofi inte var helt nöjd med det, efter en hel del strul fick hon äntligen kasta sitt sjätte och sista kast....och vilket kast!!!
Spjutet landar på 61.40m, hon vinner hela skiten och slår ännu en gång till med ett nytt personligt-, nytt svensktrekord och vinner JVM-Guld. Shit pommesfrites vad bra hon är!
Läs mer om henne egentligen överallt men framförallt på friidrott.se
Ingen förtjänar att få titeln Supersmurfan så mycket som  hon.... smurfliga gratulationer!

2 kommentarer:

  1. Kan du mejla mig när du ser detta? Har en fråga gällande din blogg.

    modeblogg[at]yahoo.com

    SvaraRadera
  2. Gav fel mail.

    Detta är den rätta: modebloggar[at]yahoo.com

    SvaraRadera