söndag 5 augusti 2012

Imponerande & Inspirerande!

Damernas OS-final  i klass 75+ idag var ju hur imponerande som helst!
Tatiana Kashirina från Ryssland visade på en gång att det skulle krävas STORA vikter för att vinna OS guld 2012.
Hon piskade in nytt världsrekord i ryck - 151 kg...helt galet! Att jag själv sliter som ett djur för att försöka få upp hälften så mycket gör det hela ännu mer imponerande, 151kg är ju som sagt helt galet!

Tyvärr fick Tatiana inte vinna OS-guldet eftersom Kinesiskan Lulu Zhou också hon var i sitt livs form och lyckades stöta 187kg och tangera det världsrekordet...vilket inte Tatiana lyckades göra idag. Varför inte Tatiana valde, eller rättare sagt hennes coacher inte valde att gå på 183 kg, 184 kg eller något liknande för att pressa Kinesiskan till att behöva 189 -190 kg, vet nog bara just coacherna.
Men det är ju just i rätt ögonblick och just där och då som man måste ta besluten och det är hårfint mellan att lyckas och att misslyckas.
Kinesiskan gjorde en kanonbra tävling och är helt klart värd OS-guldet, men jag hade hoppats på att den grymt vältränade och vällyftande Ryskan skulle vinna.


Nu blir det friidrott för hela slanten, i kväll avgörs herrarnas släggfinal. Tyvärr utan Mattias Jons som mycket väl hade platsat där bara han hade fått chansen av Sveriges Olympiska Kommitté - SOK.
Det blir i stället att hoppas på att Koji Murofusi prickar formen och kastar till sig guldet, men det blir tufft i konkurrens med bland andra Kozmus och Pars.
Hejar lite extra gör jag på Valery Sviatokha från Vitryssland, eftersom han var en av de underbara släggkastare jag tränade tillsammans med när jag var i Grodnov, Vitryssland och tränade i tre månader under 2006.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar