måndag 27 augusti 2012

Punkt slut!

I går var en av mina bästa släggdagar någonsin....det var även den sista!
Det var mycket märklig känsla att gå in på Stockholm stadion i går för att kasta SM-finalen. Jag var fylld av upprymdhet för att det äntligen var dags för SM 2012, för att det var så många som var på plats för att dela dagen med mig, för att vi var ett rekordstort finalfält med alla underbara släggtjejer och för att det ändå är skitkul att tävla.
Att hålla fokus på tävlingen var det lite si så där med, jag befann mig ena stunden i nuet och hade full fokus på nästa kast och andra stunden i någon tanke långt långt bort från släggfinalen.
Tävlingen gick på något underligt och härligt sätt väldigt bra, jag kastade bra och hade mer känsla än på bra länge. Det var lite som "gamla goda" Cilla var tillbaka!
Samtidigt så var det inte direkt någon annan som övertygad eller tog greppet om tävlingen, den var jämn länge och väldigt öppen. Jag pendlade in och ut från medaljplatserna....först i fjärde eller femte omgången fick Tracey till det och kastade höga 66m och knep guldmedaljen. Jag gjorde mitt längsta kast i sjätte och sista omgången -64.85-och det visade sig räcka till en silvermedalj!
Så klart är jag överlycklig över att jag faktiskt knep en medalj men LYCKAN som kom över mig efter sista kastet och när släggtjejerna mötte mig en efter en med en stor kram, tårarna som kom när jag kramade om Coach och värmen jag fick av familj och vänner i publiken slog allt och kommer vara det jag bär med mig från Stadion 26 augusti 2012.

Även om alla mina drömmar inte har gått i uppfyllelse så har jag ändå fått vara med om en sådan häftig resa i och med mina aktiva år som friidrottare och släggkastare. Självklart finns det massor av underbara människor som har funnits med mig på denna resa och som hjälpt mig att uppnå stora och små mål, inspirerat, engagerat, motiverat och pushat mig i mot och medgång.... Jag hoppas verkligen att min tacksamhet redan nått er men ändå TACK!!!


SM Guld 1998,1999,2000,2001,2002...


...SM Guld 2003...... SM Guld 2004......SM Guld 2006...
...SM Guld 2007...
...SM Guld 2009...... och SM Guld 2010!

Foto: Hasse Sjögren www.decabild.se och Emma Johannesson

2 kommentarer:

 1. Wow grattis Cilla! Jag skulle komma och titta på SM men du tävlade precis när jag var på kryssning. Men ett silver efter alla dom där gulden är ju toppen!!! Du har verkligen inspirerat oss brottartjejer, superkvinnan!! :D Kram på både dig och Jim!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Henna!
   Du (Ni brottartjejer!) skall inte prata om inspiration... DU och tjejerna har haft precis samma inverkan på mig! Snacka om fysmonster. Nästa gång vi ses skall jag vara med och sparras (eller vad det nu heter!?) och köra brottarfys med er ;)
   Hoppas att vi ses snart! KRAM

   Radera