onsdag 5 september 2012

Finnkampen

I helgen som var avgjordes Finnkampen i Göteborg.. utan mig på inneplan.
Men eftersom jag även är involverad på  "icke-aktivt" håll i friidrotten så var jag ändå på plats i Göteborg för möten och passade på att för en gång skulle sitta på läktaren och heja på de som tävlade.
Okey, som bilden avslöjar så kunde jag inte hålla mig på läktaren hela tiden. När tjejerna skulle kasta slägga så smög jag ner och satte mig på bästa plats, precis bakom ringen tillsammans med coacherna och de andra hejapåarna.
Det var inte ett dugg jobbigt att stå och titta på, visst påmindes jag om den otroligt härliga känslan som infinner sig när det är dags att kasta Finnkamp inför en peppande hemmapublik men precis som jag sa till Elini (finnkampsdebutanten) när vi pratade förra veckan - det är hög tid att låta de jagande vilddjuren ta över.
(Eleni som även blev lite smått förvånad när jag förklarade att 17 år inom släggkastningen får räcka för min del och hon lite smått förvirrad konstaterade.... " men jag är ju inte mycket äldre än 17 år".... precis!)
Eleni gjorde en grym finnkampsdebut och kastade 63.50 och slog en finska och Karro kastade underbart och slog två finskor. Tracey höll vad hon lovade (hon lovade mig vid SM att ta sin första finnkampsseger och kasta 70m) genom att krossa alla genom att kasta hur stabilt och bra som helst. Pricken över i:et kom i sista kastet då hon dunkade i med 70.21. Svensk seger med 13-9 i grenen, BRA!
Friidrotten och grenen kommer verkligen inte att sakna mig, efter den här släggsäsongen som måste gå till historien som Sveriges bästa släggsäsong ser jag med spänning fram emot vad som skall hända här näst. För hålla koll på er, släggtjejer, det kommer jag att göra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar