fredag 26 oktober 2012

Kom vi kör slägga, det är roligare!

I dag gjorde en liten tjej mig väldigt väldigt lycklig. Det var troligtvis inte hennes mening och hon vet heller inte att det hon gjorde idag fick hela mig att spricka upp i ett leende och bli alldeles varm om hjärtat.
Jag var mitt uppe i att coacha två av klubbens kastartjejer som körde ett morgonpass i MuntkellArenan, de drillade för fullt och vi diskuterade teknikdetaljer samtidigt som en skolklass vällde in i hallen.
Det brukar vara väldigt lugnt i hallen tidigt en fredagsmorgon, knappt att de ungdomar som har friidrott på schemat har lyckats hitta dit, men när det kommer en skolklass till hallen så blir det fart, fläkt och ingen tvekan om att hallen fylls av energi.
För det mesta så blir det ett spontant skeppsbrott med ungar som kutar runt som vildar och testar allt roligt i hallen....kutar för fullt i rundbanan, hoppar som tokiga i mattorna och kliver högst upp på prispallen... ända tills fröken (det är faktiskt oftast en fröken) blåser i visselpipan och alla radas upp i fina rader och det skall hoppas längd på löpande band. Inget ovanligt och inget fel med det. Men mitt upp i all organiserad verksamhet och ordning så bryter en liten tjej sig ur ledet på ansatsbana och skriker till sina kompisar:
- Kom vi kör slägga, det är roligare!
Samtidigt som hon drar i full fart till kulringen (nästan rätt) och började rotera med armarna rakt framför sig, precis som om hon hade en slägga i händerna.
Gissa om jag höll på att sätta kaffet i vrångstrupen och trilla av stolen (jo det är en förmån man har som caoch - kaffe & coachstol!)... men oj vad glad jag blev. Underbart!
Vem vet om några år ser vi kanske just den här lilla tjejen på de stora arenorna!?

1 kommentar: