tisdag 30 oktober 2012

Ung på nytt?

Idag föreläste jag för en grupp unga, lovande och "hungriga" simmtalanger som fått möjligheten av sin klubb att vara med på utvecklingsläger.
Jag gillar att föreläsa och speciellt för idrottsungdomar. Jag vet aldrig om jag får fram något budskap eller om de lyssnar alls men rätt som det är så vaknar den som sett mest ointresserad ut upp och ställer några kloka frågor och gruppen vaknar till liv.
Jag föreläste om mitt liv som elitidrottare...för första gången som före detta elitidrottare. Kändes lite annorlunda och jag måste erkänna att jag blev avundsjuk på dessa ungdomar som precis har kikat in i denna underbara värld...tänk om jag också kunde få vara 18 år igen och talangfull idrottare. Skulle inte tveka en sekund att göra om samma resa!

Ett ytterligare kvitto på att jag fortfarande inte är 18 år fick jag på kvällens träningspass. Redan innan hade jag grym träningsvärk i kroppen, efter ett i och för sig ett väldigt bra måndagspass, så kvällens något saltade pass blev otroligt jobbigt. Skitjobbigt att hålla vinklar och att trycka på och svårt att klova tungt och dyka under tunga vikter när både kropp och knopp skrek nej nej. Men passet blev genomfört och kroppen än mer mörbultad. Gissa om morgonpasset i morgon kommer att kännas toppen!? Kan ju alltid hoppas på att nattens återhämtning sker lika bra på en 33åring som på en 18åring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar