lördag 10 november 2012

Svealandsmästarinna!

Det blev en bra dag vid Svealandsmästerskapen i Örebro idag, inte bara för mig utan för alla från ASK. Se bara bilden på alla tjejer som var med.... alltså bara ASK- tjejorna! Fyra guld, ett silver och ett brons till oss. Då får vi inte glömma att tre av dessa gjorde sin allra första tyngdlyftningstävling - Sofia, Frida och Johanna och en sin andra tävling - Maya.
 
 
För egen del så gjorde jag en bra tävling, helt enligt planen. Coach Gunnar stack själv på Hawaifest och lämnade mig med en tydlig plan med klara viktval. Jag skulle gå in på 73kg i ryck och sedan gå 77kg i andra och 80kg i sista och gå in på 95kg i stöt och därefter gå 100kg och 105kg.
Det gjorde jag också och jag är riktigt nöjd med att jag gjorde tävlingen helt enligt planen och fick alla sex lyft godkända. Jag vann min klass, +75kg på 185kg före Karin Engström och Sara Seberg och blev även utsedd till bästa lyftardam med mina 197poäng.
 
 
Sofia i Parken (se gårdagens inlägg) hade snott i hop en snygg tårta som hon hade med sig ända från Strängnäs och tidig morgon. Den var otroligt god och den passade väldigt bra att fira alla fina resultat efter tävlingen.
 
 


2 kommentarer:

 1. Hur funkar det där coach inom tyngdlyftning. Är det lika för alla? Har man en egen coach som är med på samtliga träningspass och som bestämmer alla vikter åt en, även på tävlingar?
  Låter lite som personlig träning? Undrar bara hur det går ihop i "min värld" kostar ju personlig träning 400-700:-/timme, alltså inget man har råd med varje dag. Eller är tyngdlyftning som lagsport -där det finns en tränare för ett helt lag. Typ som handboll och fotboll? Jag har hållit på med Crossfit ett tag men vet ju att jag är starkare än vad jag är snabb. Nyfikenheten för tyngre vikter har nämligen väckts... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ronja! Vad roligt att du hittat till bloggen och att du är intresserad av tyngdlyftning.
   Inom tyngdlyftning fungerar det som inom vilken annan idrott och idrottsförening i Sverige, det är idella krafter som jobbar på frivillig basis med att hjälpa lyftare under träning och tävling.
   Jag har turen att träna och tävla för en av de bästa tyngdlyftningsklubbarna, ASK (Allmänna Sportklubben) - Eskilstuna där vi har en bra och ganska stor fungerande struktur med tränare som ställer upp och finns på plats under träningar och som hjälper till med träningsplanering etc. Sedan är vi många som tränar samtidigt och hjälper, motiverar och peppar varandra.
   Jag har är såklart oerhört glad och tacksam för att jag får massor av hjälp av min coach Gunnar Lögdahl, som lägger upp träningsplanering, är med på nästan varje pass och vakar över teknik och utförande. Det är verkligen LYXIGT!!!!
   Jag tycker att du skall testa tyngdlyftning som du är nyfiken på tyngre vikter :)

   Radera