fredag 16 november 2012

Den stora uttern är med!

Jag trodde att det var färdigpackat för ett tag men det var bara att packa den igen, väskan alltså.
Trodde också att det var sluttävlat på Finnkampen men man skall aldrig säga aldrig tydligen. Det är nu dags för Finnkamp igen men den här gången i Tyngdlyftning.
Tillsammans med fem andra lyftare vänder jag åter mot Finland för att krossa (!?) finnar. Finnkampen har ju varit en av de roligaste tävlingarna jag varit med på under min friidrottskarriär så lite kittlas det att än en gång få vara med om en Finnkamp.
Jag undrar med spänning om det är något som helst likt friidrottskampen, undrar om det även nu är dags att göra sig förberedd på burop från publiken när det är dags att prestera eller om det även nu gäller att vara förberedd på att ducka för en flygande varmkorv i fall jag "råkar" gå om någon finska i ett avgörande läge.... Spännande!
Jag tävlar i morgon lördag någon gång mitt på dagen, mer exakt än så vet jag inte i dagsläget. Men hur som helst så skall det bli roligt och när de säger att det är min tur att lyfta så gör jaag det. Förhoppningsvis väldigt bra!
Hålla alla tummar och tår ni har....
Tävlingar kommer att visas på finsk TV, Yle 2 lördag klockan 17.15-18.15. Vet inte om det kommer att liverapporteras något på den finska hemsidan men här är länken dit i alla fall om du skulle bli sugen. Sedan vet jag att det kommer upp så snart som möjligt på tyngdlyftning.net och jag kommer så klart att uppdatera er här så snart jag kan.

En som skulle vara med på landskampen men som på grund av en strulande axel avstår är Peter Seberg, trist att han bli kvar här hemma men samtidigt ett smart beslut att inte offra axeln för några finnars skull utan spara den till det stora slaget om Sverige i mitten av december.
Men efter hans hälsning så känns det lite som att han ändå alltid är med:

" Cilla, nu har jag talat med vinden och brytit ben under grå himmel. Jag har brottats med tiden och dykit ner i myren efter de multna löven. Jag har flygit med korpen och satt eld på bäcken i jakten på framtiden. Ur varje vrå samlade jag svaren och la dem i en grop jag grävde i skogen. Och efter att jag väntat i eoner viskade gropen tillbaka: Den stora uttern är med henne i Finland!"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar