lördag 8 december 2012

Always think happy thoughts!?

Ibland knackar det så kallade livet på och det får till och med en obotlig optimist som jag att tappa andan, stanna upp och verkligen fundera över vad som är upp och ner, vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt.
Det är då jag kommer på att det är egentligen skit samma om jag kan göra ett hyffsat sittryck eller inte... vad spelar det egentligen för roll!?
I veckan har det hänt så mycket, det har bland annat kommit snö... vilket det gör nästan varje år men varje gång det kommer så stannar Sverige upp ett slag. Den här gången kom det inte bara snö utan att det kom massor av snö, samtidigt som det blåste otroligt mycket vilket gjorde att det faktiskt blev mer eller mindre kaos. Det var snö överallt, snön yrde kors och tvärs.... det var inte enkelt att ta sig fram, bussar och tåg ställdes in och att ta bilen var inte det bästa alternativet heller. Det bästa hade nog egentligen varit att bara stanna hemma och inväntat att kaoset blåst över.
Ett större "kaos" som bekymrat och oroat mig mer är ändå att min favorit A tillsist kommit in och fått sin efterlängtade ryggoperation utförd.... herregud vad det är läskigt när någon man tycker så mycket om skall genomgå något osäkert, läskigt och stort. Att steloperera 12 ryggkotor är inte någon liten grej, det är en stor operation som tar lång tid och som inte alls behöver gå helt utan komplikationer. Det går inte att bortse från att det är läskigt och ångestladdat... vad skall man säga? Det kommer att gå bra?
Efter en lång och pirrig torsdag fick jag ändå besked om att hennes operation var klar, att hon vaknat och att operationen hade gått bra. Det hade dock tagit längre tid än de trott och kostat lite mer våld mot lungor och revben än de hoppats. Jag känner ändå inte att det är läge att pusta ut, detta är bara första steget.... jag kommer att fortsätta att tänka på henne massor, tänka både rosa och "happy thoughts" ända till den dagen då bästa vännen kommer hem!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar