måndag 10 december 2012

Det blåser nya vindar i Svenska Tyngdlyftningsförbundet!

Strålande tider, härliga tider - äntligen händer det grejer i Svenska Tyngdlyftningsförbundet och svensk tyngdlyftning!
Jag läser gång efter gång glädjande nyheter på den nu för tiden väldigt uppdaterade förbundshemsidan www.tyngdlyftning.com och det får mig att känna en viss framtidstro för detta lilla förbund och framförallt för dess lyftare. Även hemsidan www.tyngdlyftning.net har fått en ny kick och kommit tillbaka efter ett kortare uppehåll.
I dag kan vi läsa att tidningen Tyngdlyftaren kommer att gå i graven vid årsskiftet (läs tidigare inlägg och här för att snappa upp mina tankar kring Tyngdlyftarens vara eller icke vara) vilket för mig känns som ett steg i rätt riktning.
För 10-15 år sedan stod svensk friidrott inför samma dilemma, och beslutade att lägga ner den kostsamma tidningen Svensk friidrott och satsa fullt ut på en aktuell, levande och informationstät hemsida. Oj vilken hit det blev för förbundet.... mer pengar till verksamheten och en betydligt bättre och snabbare nyhetsspridning till alla föreningar, aktiva och friidrottsintresserade!
Flera tyckte att det var tråkigt att det inte längre fanns något att bläddra i, men att det nu snarare finns mer ariklar, intervjuer, statisktik och resultatrapportering att gotta sig i tror jag även gjort dessa ganska personer rätt nöjda.
Dessutom skapades en ny tidning - Friidrottaren som drevs helt utanför förbundet (denna har dock även den  tvingats lägga ner på grund av att den inte går att driva utan ekonomisk förlust).

Andra roliga nyheten är att de kommer att sända helgens SM tävlingar live, både lördagens och söndagens tävlingar kommer att sändas, så har du inte möjlighet att vara på plats så kan du ändå följa tävlingarna. Perfekt! Länken dit kan du redan nu provklicka och lägga bland dina favoriter.

Efter som det heter att alla goda ting är tre så kommer det även en tredje glad tyngdlyftningsnyhet. Förbundet presenterar även två nya förbundskaptener som skall kliva in efter sportchefen som nu har slutfört sitt uppdrag. Ansvaret kommer att fördelas mellan Emil Rinse som kommer att bli förbundskapten för ungdomar och juniorerna och Jim Gyllenhammar som blir förbundskapten för seniorerna. Spännande att de även här vågar tänka nytt och att de vågar tänka ungt. Emil har det senaste året haft stora framgångar med U23-gänget och matchade så sent som förra veckan hem flera nya svenska rekord vid U23 EM i Israel.
Jim har ju en och annan erfarenhet från sin egna färska lyftarkarriär.... Jag vet att jag är lite partisk i det senare fallet men jag är övertygad om att Jim har mycket att ge svensk tyngdlyftning, även som ledare och kapten.
Antar att gästrummet (som nu mera kallas lyftarrummet) hemma inte direkt kommer att bli mindre besökt under 2013!?


Om du redan glömt bort vad Jim Gyllenhammar har gjort i sina dagar så kika på detta skakiga klipp från Lag SM finalen på Gotland 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar