onsdag 5 december 2012

Krutgummor

Har igår och idag suttit och hållt tummarna för Angelica Roos och Carita Hansson som tävlat på U23 i Eilat - Israel. De är verkligen två krutgummor, eller kanske inte gummor eftersom de precis klivit över 20års sträcket. Hur som helst de är väldigt starka och duktiga tjejer, båda tävlade bra och fick med sig nya rekord hem. Angelica tävlade i går i klass -58 kg och slog nytt personligt och svenskt rekord i stöt med 99kg. Grymt bra!
Carita tävlade i dag i klass -63 och oj oj oj vad hon gick bra! Det var lite extra piirigt när Carita skulle lyfta eftersom vi tränat en hel del tillsammans och eftersom jag vet att hon tränat på otroligt bra de senaste månaderna och borde vara i grymt bra form (har fått lite inside info från hennes coach lite då och då!), jag ville så gärna att hon skulle lyckas.
Satt klistrad framför datorn och följde tävlingarna via live-resultat rapporteringen, och studsade i soffan när det blinkade till att hon klarat 86kg i ryck och 105kg i stöt. Nya personliga rekord och nya svenska rekord i allt - ryck 86kg, stöt 105kg och totalt 191kg. Härligt!
Det är grymt imponerande.... något att jaga :)
Kika på tjejernas resultat och tävlingslyft via tävlingens hemsida som du hittar här.
Carita och Jag efter NM i Landskrona, även då levererade hon tre Svenska Rekord - 85kg, 102kg, 187kg.


Själv gjorde jag ett bra träningspass i dag även om mina resultat inte är lika färgstarka som Cairta och Angelicas så blev jag ändå glad över att klara 80kg i ryck från bockar utan problem (problemen kom på 85kg, som jag bommade två gånger!) och stötte 105kg även det utan problem. Kroppen börjar vakna till liv och bli mer och mer pigg. Jippi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar