måndag 10 december 2012

Mot toppen!

En mycket lugn och bra helg hemma var precis vad jag behövde, det var inte det lättaste att hålla en obokad helg just obokad. Jag höll mig från att boka upp mig och flänga iväg, trots att min kära sambo drog ner till Fitnessfestivalen i Göteborg för att hålla workshops i tyngdlyftning. Det lockade ju att hänga på men som sagt jag bromsade mig själv i helgen och höll mig hemma och njöt av sovmorgon, soffhäng och lite adventspyssel hemma. Unnade mig även lyxen av att umgås med vänner, hann med hotellfrukost och fika med toppentjejer.... lyckligt och rejält lyxigt!
Det enda som var inplanerat och prioriterat i helgen var lördagsträningen, det var dags att gå upp tungt i ryck.
Jag var verkligen sugen på att rycka och på att rycka mycket, det var i  min värld bara nödvändigt att jag skulle hamna på en hyffsat hög nivå på detta pass.... det är ju trots allt bara en vecka kvar till SM!
Jag har saknat klipp i kroppen den senaste tiden men bestämde mig innan passet att idag skulle jag bara fokusera på de teknikdetaljer som coach G trycker på och våga jobba. Värmde upp med ganska många lyft på lätt vikt för att komma in i tekniken och rythmen, efter det bestämda höjningar mot toppen. 55kg, 65kg, 70 kg, 74kg och 77kg följde med bra, utan några större problem. Jag klovade sedan nytt träningsbästa 80kg och ville så gärna få med mig det.
Första försöket var jag inte längre riktigt lika "noga" med detaljerna utan ville för mycket och gasade istället för att invänta läge.... den ramlade ner på framkant - bom!
Andra försöket var bättre, mer noggran i starten och hamnade mer rätt.... men skyndade under och fick inte den heller på plats.
Eftersom de två första försöken ändå var såpass nära och jag kände att jag kan ta det så gick jag även om en tredje gång (fridrottsregler gäller även i lyftarlokalen ibland), denna gång gjorde jag allt lite lite mer rätt. Kyligare i starten, mer aktiv i klippet och till och med en "Hewa-korigering" i sittet... satt som en smäck!
Jippi - Nytt träningsbästa och äntligen lite medflyt i träningen.
Resten av passet geld jag igenom med en belåten känsla, stötar upp till 95kg och knäböj fram upp till 115kg... var inga som helst problem.
Nu tror jag allt att lyftargudarna börjat le mot mig och det känns väldigt inspirerande att nu gå in i sista veckan och göra de sista passen inför tävlingen kommande helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar