söndag 16 december 2012

SM guld-SM guld-SM guld

Jag skojar inte, idag vann jag tre stycken nya SM-guld! Tre otroligt lyckliga SM-guld i tyngdlyftning - i ryck, i stöt och i sammanlagt i klass +75.

Det var väldigt länge sedan jag ville något så mycket som att just idag göra en bra tävling och vinna SM-guld. Efter mycket slit och krigande i träningslokalen, inte bara utav mig utan också av världens bästa tyngdlyftningscoach Gunnar Lögdahl, så ville jag verkligen göra bra ifrån mig. Utan Gunnars tanke, engagemang och tålamod under det senaste året så hade jag inte varit på plats i Uppsala i dag i mitt livs form och nervös som aldrig förr.
Jag har tävlat massor i mina dagar men inget jag tidigare varit med om är så pirrigt och nervöst som att tävla i tyngdlyftning!

Klass -75kg och klass +75kg tävlade tillsammans men jag hade ingen som helst koll på någon annan lyftare under tävlingen. Från första uppvärmningslyftet så var jag helt inne i min tävling, i min värld och det enda som jag egentligen hörde var Gunnars "kommandon" om att ta ett lyft, hålla tekniken och att ge järnet.
Uppvärmning för ryck gick otroligt bra, alla lyft satt perfekt (så perfekt som jag nu kan lyfta) och jag kände att kroppen var på hugget. Inte för att det gjorde mig mindre nervös inför första lyftet men hur som helst så höjde G ingångsvikten till 76kg och den satt klockrent. Andra lyft blev på 80kg och även den kom med lätt. Tredje och sista ryckförsöket blev på 84kg, 3 kilo över mitt personliga rekord från DM i Eskilstuna tidigare i höst, vilket jag klarade! Underbart, nytt personligt rekord och det första guldet var mitt!
Stötuppvärmningen gick även den bra, och jag var helt övertygad om att jag skulle stöta mycket bara jag fick komma ut på tävlingsflaket.
Jag gick in på 105kg.... Och bommar! Bommar redan i vändningen, vilket blev en skitvändning och ingen alls bra start på tävlingen. Förbannad gick jag om på 105kg, klarade lyftet utan att egentligen lyfta bra. Stöten kom upp och blev godkänd trots att jag smällde stången i hakan i överstöten. Puh! Även andra och tredje guldet säkrat. I tredje och sista försöket fanns det inget annat alternativ än att gå på rekord vikt 113kg. En stor höjning att gå från 105kg till 113kg men det var vad jag skulle ha. Vändningen var om möjligt lätt, den kom med väldigt snällt men tyvärr var jag inte lika övertygande i överstöten....BOM!
Lite trist att jag inte fick ut allt i stötarna, jag var verkligen i form för att lyfta mycket men klantade till mig och tävlade dåligt i stötmomentet. Men men...jag får glömma just stötarna och minnas rycken och att jag faktiskt fick kliva högst upp på pallen tre gånger! Det är ju trots allt medaljerna man tävlar om på SM.

Jag tar också med mig positiva kommentarer som att jag nu börjar se ut som en tyngdlyftare på flaket! Bara en sån sak kan ju få vilken avdankad släggkastare som helst att skutta till lite extra... och ingen har jag mer att tacka för det än Coach G och så klart alla som tränat, peppat och inspirerat mig under bra och dåliga pass, medtävlare och motståndare, bästa klubben ASK och "förbundskapten".
Ibland är livet som tyngdlyftare väldigt roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar