onsdag 9 januari 2013

Tjockis vikter!

Jäklar, jag trodde lite jul- och nyårsledighet skulle göra mig gott men det verkar snarare tvärtom.... soffhänget och gottemoffet gjorde i och för sig inte påminnt när jag väl ställde mig på vågen. Den visade istället minus 1 kg.
Bra kanske de flesta tycker men så här in i första riktiga träningsveckan så förstår jag vad som egentligen hände under helgerna. Jag tappade allt vad som kallas tyngdlyftarmuskler, krut och tonus i röv, ben och rygg och fyllde ut kostymen men julskinka, knäck och rischoklad.
Det känns så i alla fall, de första passen den här veckan har varit grisjobbiga, inget som helst svar i benen och ryggmusklerna drar ihop sig så snart det börjar närma sig ett bra överhäng.
Okey att det i och för sig är helt annan träning nu än inför tävling, mycket mer av allt och framförallt mycket mer av de övningar som skall förbättra mina svagheter.
Eller som Coach G sa: "När du missar vikter på tävling så blir det så här! Som ni kanske anar så kommer det att bli en hel del överstötar och stötövningar i det kommande programmet..... samtidigt som det finns massor kvar att jobba på i ryck så det blir en hel del go-övningar där också.
Vikterna känns blytunga och de vikter som i slutet av förra året var mysvikter är nu riktigt uppkäftiga. Jag börjar helt enkelt undra om det inte är vikterna som har lagt på sig under ledigheten?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar