måndag 21 januari 2013

Trea i serien

Alla resultat är inrapporterade och vi hittar oss på tredje plats i serien efter första omgång. Stockholm AK leder på 584p, Mosseberg AK tvåa på 578p och ASK trea på 570p. Fyra ligger Mariestad AIF på 528p.... helt klart en tight öppning även om vi vet att inte alla lag gick för fullt denna omgång så tror jag att det kommer att bli en tight och spännande serie och Lag SM final i år.
Mosseberg AK har varit ohotade i åratal och vunnit serien och Lag SM så länge jag minns och troligtvis så länge tävlingen funnits för damer.
Även i år får Mossebergstjejerna gälla som favoriter men eftersom de förstärkt upp laget med att ta in en utländsk lyftare och inte vem som helst utan norskan Ruth Kasirye som länge kunnat rankas som nordens bästa  damlyftare och som alltid varit med och fightats med världseliten på EM, VM och OS så tror jag att de inte känner sig lika säkra på segern i år.... och de borde de inte göra!
Damer seniorer1234Totalt
1Stockholms AK584


584
2Mossebergs AK578


578
3Allmänna SK570


570
4Mariestads AIF528


528
5Kalmar AK468


468
6Mariestads AIF 2467


467
7Falu AK436


436
8HAK/Greppet429


429
9Mockfjärds AK415


415
10Sandvikens AK404404
11Sundbybergs TK403


403
12Borlänge AK379


379
13Landskrona AK373


373
14Stockholms AK 2351


351
15Allmänns SK 2343


343
16Trelleborgs ABK325


325
17Väsby AK281


281
18Kiruna AIF278


278
19Borås AK276


276
20Sundsvalls AK227


227
21Upsala TK157


157
22Örebro KK120


120

2 kommentarer:

 1. Hej Cilla! Jag heter Lovisa Gehlin. Jag håller själv på med Tyngdlyftning och har gjort det i lite mer än 1 år då jag tävlar för Falu Ak. :) Är 19 år, fyller 20 detta år. Jag läser din blogg väldigt ofta och måste säga att du verkligen är en inspirationskälla för mig! Jag har kollat på klipp där du lyfter och jag blir så imponerad av hur du lyfter. Du ser alltid så stark ut, och du verkar vara så säker på dig själv under utförandet av lyftet. Vid senaste serieomgången satt jag och kollade på dina lyft på youtube dagen innan och fick världens kick inför tävlingen. Du uttrycker känslor under dina lyft som får en att vilja prestera så mycket själv. Jag skulle vilja ställa några frågor till dig och är väldigt tacksam för svar :).

  1. Hur hanterar/botar du din nervositet på en tävling? (jag blir alltid jättenervös under rycken och det gör att nästan alltid bara får ingångsvikten...det är jobbigt! jag gör aldrig samma ryck resultat på tävling utan lyckas bara på träning vilket gör att mitt självförtroende sjunker. men nu får jag säkert ett bra tips av dig)

  2. Skulle du kunna nämna en övning som du tycker ger väldigt mycket till lyftningen? Eller...din favorit övning skulle man väl också kunna säga!

  3. Hur ofta kör du ryck och stöt under en vecka?

  4. Vilka är dina brister i ryck och stöt?

  5. Vilka delar av ett ryck och en stöt utför du väldigt bra?

  Tack för att du är en inspirerande lyftare! Ser fram emot att läsa dina svar.

  MVH: Lovisa Gehlin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lovisa!
   TACK för alla fina ord, kul att jag kan motivera och inspirera dig och andra.
   Vad roligt att du läser blogger och kul att du själv kör tyngdlyftning. Jag skall försöka besvara dina frågor så gott jag kan.

   Jag slutade med min elitsatsning på friidrott (kastat slägga på elitnivå i 18 år) sommaren 2012 efter att ha brottats länge med både kropp och knopp. Det var inte alls så jag ville sluta, jag ville sååå mycket mer men blev helt enkelt tvungen att acceptera att kroppen inte längre klarade av de belastningar som släggan krävde (bla diskbråck i rygg). Efter släggkarriären var jag inte mentalt klar med tävlandet så därför valde jag att satsa vidare på tyngdlyftning.... något som jag tidigare håll på med vid sidan av friidrotten. Mer för att jag fortfarande ville ha den där pirriga och underbara känslan som jag får vid tävling och dels för att jag ville utmana mig själv och se om jag kunde bli bättre på ryck och stöt, att lyfta mer såklart men framförallt att kunna lära mig att behärska den svåra tekniska momenten som ryck och stöt kräver.
   Oj oj oj vilken resa det är!

   1. Jag är ALLTID jätte nervös när jag tävlar, framförallt innan de första rycket och innan tävlingen kommer igång så jag kan inte säga att jag har något bra tips till dig för att inte bli nervös men mina tankar kring nervositet är att det är något positivt, är jag nervös så betyder det att kroppen är i tävlingsläge och vill prestera. Ta det som ett bra tecken på att du är redo! Lär dig att känna igen känslan och bli inte rädd för den, acceptera att den är där men gör inget stort av det och försök absolut inte att bli av med känslan... något som hjälper mig är att hänga med glada och postiva människor innan tävling.
   Ett annat tips är att försök träna så tävlingslikt några gånger då och då så att du kommer in i tävlingskänsla. Ge dig själv bara tre försök i ryck på toppvikter och låtsas att du står på OS-podiet och rycker om medaljerna! Pressa dig och utsätt dig för "otrevliga" situationer under kontrollerade former på träning då är du förberedd när du väl står på tävling.

   2. Svårt att välja ut en övning.... jag tycker att alla lyftövningar ger mycket, men för mig har det varit väldigt mycket fokus på att attakera mina svagheter och stärka upp dem för att hela lyftet skall bli bättre. Jag jobbade mycket under hösten med mina ryck och det som gav utdelning var att jag körde mycket olika ryckövningar i kombinationer men alltid med samma teknikfokus.För min del blev det mycket positionsryck för att hitta de olika lägena i lyftet. I stället för övning skulle jag nog tipsa om att fokusera på dina tekniksvagheter och jobba fram bra övningar utifrån det.

   3. Jag kör 5 lyftpass i veckan, under alla pass är det fokus på antingen ryck eller stöt. Efter varje pass kompleterar jag med mage, rygg, axel.... allmänfys.

   4.oj oj. Det är massor! Ryck är det jag har svårast för och har mest att lära mig om men generellt så är mina brister i både ryck och stöt att jag vill hamna på framkant i lyften och att jag inte har is i magen att trycka klart och göra klart lyften. Jag jobbar just nu mycket med att hamna rätt från starten med trycket i hela foten, ryggen/bröstet först och lite annat smått och gott.

   5. Kanske ännu svårare....Jag är väldigt nöjd över att jag under hösten faktiskt lärt mig att sittrycka och att jag trots tunga vikter litar på att den nya tekniken sitter. Under 2012 höjde jag mitt pers i ryck från 77kg till 84kg... för mig stort :) Stöt har jag alltid gillat för att jag alltid har haft lätt för att ta i, stöt är lite mer förlåtande i att tekniken inte alltid är hundra, så senaste tiden har jag även börjat lära mig ur överstöten skall sitta... kommer bli spännande att se hur det kommer att utveckla resultaten. Jag var i bra form och övertygad om att jag skulle stöta 115 kg på SM... men det blir ju inte alltid som man vill.

   Hoppas att du fått något som du kan ta till dig?! Kör hårt, träna smart och ha KUL! Och glöm inte att du är BÄST!

   / Cilla :)

   Radera