söndag 17 mars 2013

Tillbaka i Karlstad

Det var ett bra tag sedan, senast i sommras, som jag rullade in i Karlstad med bagaget fyllt av släggor. Den här gången var det dock inte för att själv kasta i väg släggorna utan helt enkelt lämna vidare några av mina gamla släggor. När jag själv var aktiv så tyckte jag alltid att jag kunde ha och borde ha någon ny och extra slägga, någon ny vikt eller bara några fler. Nu har jag inte riktigt samma förståelse för detta... nu hittar jag släggor överrallt och kan undra om jag verkligen vet hur många släggor jag har!?
Självklart så har jag alltid haft full koll på mina två älsklingssläggor som var mina tävlingssläggor som alltid var med, en Nordik och en Polanik som jag hela tiden hade full koll på så att de vägde och mätte optimalt. Dessa kommer jag ha svårt att skiljas ifrån men större delen av träningsläggorna och de övriga som finns i lagret kommer att hängas in i diverse kastförråd och redskapsbodar för att kunna ärvas av talanger på väg frammåt.... de är ju gjorda för att kasta så kastas skall de göras!
Den här vändan till Karlstad var det alltså för att lämna över några specialsläggor till Loppan -Josefin Berg. Självklart blev jag med på några pass för att "tjuvkika" lite på hur hon skött sin höst och vinterträning. Det ser bra ut, mycket bra ut! Det kommer att bli spännande att följa henne under säsongen... långt kommer det att bli.
Under kastpasset höll jag mig på sidan av, det är betydligt svårare att motivera en avdankad släggis att det är njutfullt att kasta i minusgrader och med halvt förfrusna tår och fingrar...för det behövs bra mycket mer motivation och mål.
Men på specialstyrkepasset hängde jag på, var ju tvungen att bevisa att det fortfarande är lite krut kvar i gumman. Trots att det inte blivit alls mycket vrid och släggbålövningar det senaste halvåret så satt det fortfarande i... jag klarade mig igenom passet med stångvrid, bellyback med vrid brutalbänken, hantelvrid på boll och plankan utan problem. Hur kroppen/ bålen mår efter helgen det återstår att se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar