onsdag 10 april 2013

EM i Tyngdlyftning = ensam hemma

Tidigt tidigt i söndags skjusade jag iväg mannen till Arlanda för att han än en gång skulle åka iväg till EM i Tyngdlyfting, denna gång tyvärr inte för att tävla själv utan för att ta hand om och coacha de svenska tjejerna som skall tävla.
För mig betyder det en vecka ensam hemma, en vecka då jag kan ligga i vilken ände av soffan jag vill, en veckan då jag inte behöver smyga när jag går upp på morgonen, en vecka då jag kan äta hur mycket kyckling som helst och en vecka då jag har massor av planer på att hinna fixa allt från att städa hela huset till att organisera förrådet, måla köket och åka till tippen men brukar hamna i ett rejält latmask- och tycka synd om mig själv-läge fram tills att jag kommer på att i morgon kommer han hem...

Lena rycker nytt Svenskt Rekord - 73kg i klass 53kg!
Samtidigt är det självklart spännande och nervöst att sitta hemma och hålla tummarna för dem som skall tävla. Alltid mycket pirrigare när andra tävlar än när jag själv tävlar, jag vill ju att det skall så bra för dem men jag har ju ingen som helst makt eller möjlighet att påverka. Även om jag försöker med hållna tummar och hejja-rop i soffan framför Tv:n eller datorn så gott det går!

I går tävlade Lena Berntsson, hon var först ut av svenskorna och lyckligtvis så gick hon i A-grupp, vilket betydde att vi kunde följa hennes tävling live på Eurosport! Hon var verkligen i bra form och gjorde en bra tävling. I ryck slog hon nytt svenskt rekord med 73kg och i stöt var hon riktigt på G, men fick tyvärr bara ingångsvikten 87 kg med sig. Lena lyfte även 91kg lätt men fick det underkänt med tre röda lampor. Sista försöket på 93 kg gjorde hon en bra vändning på men hon men bommade överstöten grovt. Hon slutade på en mycket bra 8:e plats. GRATTIS Lena!
Idag lyfter Angelica Roos och på fredag lyfter Carita Hansson, tyvärr inte live på Eurosport men jag kommer ändå att följa dem via webb-uppdateringen- jisses vilken spännande vecka.

 
Coach och Lena in action på EM 2013.


Pepptalk mellan lyften.


Fundersam men nöjd coach/förbundskapten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar