fredag 13 december 2013

Träningsläger på Teneriffa

En vecka i sol och värme med mycket träning det är vad jag har sett fram emot hela hösten och förra veckan var det äntligen dags för träningsläger på Teneriffa. 
Svenska Tyngdlyftningslandslagets läger som jag och Max "tvingade" med oss på. Jag tror inte att min älskade man kände att han hade något annat val än att ta med oss när jag med desperat blick och höggravid mage sa "- Åker en så åker alla" när lägerplanerna började smidas. 

Min plan var att vara igång med träning för att kunna hänga på lyftarna några pass men som jag lärt mig de senaste tre månaderna så blir det inte alltid som jag tänkt. 
Visst jag var igång med träning och även med lite lätt lyftning innan avresa, skamnivån (SM-kval) var uppnådd på hemmaplan och lyftarskorna nerpackade MEN väl på plats så föll det sig inte så att det passade så värst bra för en småbarnsmamma att träna med de stora elefanterna. 
Dels låg lokalen inte alls lättillgängligt för en barnvagnsburen lyfterska trots att lokalen låg på hotellanläggningen. Till träningslokalen var man nämligen nästan tvungen att vara en bergsget för att klara av alla hundratals trappsteg och branta backar som var intryckta på den lilla biten  från hotellreceptionen till träningslokalen. Dels var lokalen ganska liten och inte heller överfylld med stänger och vikter...känslan var helt enkelt att jag var mer i vägen än till någon "nytta" i lokalen så jag höll mig (återigen) till mammagymnastik på gräsmattan vid poolen, backintervaller med vagn och planking på hotellrummet och lyftarskorna förblev nerpackade i väskan. 

Jag hängde dock med på veckans allmän fyspass som Helena ledde, ett mycket roligt pass med rörlighets-/gymnastikövningar, cirkelträning och backrusher....tyvärr hann verkligheten ikapp mig mitt i första backrushen då jag kände att det var kanske inte de smartaste jag gjort. Magen och kroppen börjar komma tillbaka men inte riktigt redo för sprintlopp än. 
Behöver jag påpeka att det resten av veckan blev extra mycket knip och stabiliseringsövningar a la husmorsgymnastik av ren frustration!? 

Även om det kändes trist att inte vara med och köra när de andra tränade så var ändå veckan helt underbar och precis vad jag behövde. En välbehövlig och uppiggande vecka med underbara människor i en underbar miljö. 
Blå himmel, blå hav, god mat och gott kaffe...vad mer kan man önska? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar