tisdag 14 januari 2014

Att rycka är INTE som att cykla

Har man väl lärt sig cykla så kan man det för all framtid brukar det heta...det gäller verkligen inte ryck har jag förstått! Det hade varit praktiskt men ack nej. Kan väl i och för sig kanske inte säga att jag någonsin lärt mig bemästra konsten att rycka men förra hösten lärde jag mig i alla fall att rycka direkt till sitt och inte envisas med att styrkerycka när det blev tävling och tunga vikter. Att jag utan problem sittryckte 78 - 81 och 84 under SM 2012 gjorde mig stolt och gav förhoppning om att nosa i kapp det svenska rekordet i klass +75 på 88kg.
Nu lite mer än ett år senare och minst 9 månader utan sittryck med belastning så känns det inte lika övertygande och komfortabelt längre. Har hur som helst börjat smyga igång och försöker att minnas alla nycklar och teknikdetaljer som Coach G tjatat och lärt mig. Ner med röven, trycket på hela foten, svanka, jobba med bröstet, tryck klart med benen och sitt....inte lika "enkelt" längre men det är bara att bita ihop, glömma vikter och börja om. 
Tills det sitter fortsätter jag att cykla!
Foto: Fanni Olin Dahl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar