lördag 18 januari 2014

Elitseriepremiär

Idag var det premiär för elitserien i tyngdlyftning 2014 och riktigt riktig premiär för elitserien för damer. För första gången någonsin heter numera även högsta damserien -elitserien, flott! 
Alltså gjorde ASK's damer elitseriedebut idag när de mötte Örebro KK och Mockfjärds AK  i Örebro och ÖKK's toppen fina lokal.  
I laget lyfte idag Carita Hansson, Amanda Rydberg och Sofia Enocsson Rito och dunder och brak vad de startade säsongen snyggt. Carita var först ut och gick väldigt väldigt lugnt i ryck på grund av den lilla köraren i armbågen hon fick med sig från förra helgens landskamp, ett lätt styrkeryck på 65kg blev allt för i dag. Klokt! Men i stöten fick hon gå på lite mer och gjorde gjorde alla tre försöken med 104kg på topp. 
Amanda som äntligen är tillbaka efter lång tids skadeuppehåll gick som andralyftare och fick med sig 55kg - 75kg, tyvärr fick hon inte riktigt ut allt idag men kvalade trots det till sommarens SM. 
Sist ut i dag gick Sofia som bara smällde upp lyft efter lyft, sex godkända lyft och personligt rekord rakt över med 60kg - 76kg. 
Slutpoängen för dagen blev 569poäng, blott ett ynka poäng från klubbrekord...men det ligger farligt risigt till redan nästa omgång gissar jag. 
Vi vann kampen mot ÖKK och Mockfjärd men hur det står sig mot övriga lagen runt om i Sverige återstår att se när alla rapporteringar gjorts och tabellen presenteras. Nu är alltså säsong 2014 igång och det känns så kul även om det inte alls är lika roligt att stå bredvid och titta på....jag vill också vara med och lyfta...NU! 
Inte för att laget verkar behöva mig men jag behöver laget! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar