onsdag 22 januari 2014

Kan vi inte bara kalla saker för vad de är?

Jag tycker det är lite fascinerande att den klassiska cirkelträningen, eller styrkegymnastiken som den hette när jag började med idrott på 80-talet, har paketerats om och säljs som aldrig förr i alla möjliga olika paket. 
Det som förvirrar mig mest är alla dessa nya namn alla övningar fått och att de måste vara på engelska.... 
För mig är det skitsvårt att hänga med och jag som en gång i tiden lärt mig ett namn på en övning har svårt att lära om. I min värld blandar man och ger mellan övningar som fällkniven, kotakota, hitlers hund, järnet, finnen, bonden mm mm. För mig är en frivändning en frivändning, armhävning en armhävning och ett utfallsteg ett utfallssteg. Men om det "nya fräcka" kan få fler att röra på sig och må bra så kan jag ta det, jag får väl ta att införskaffa en träningspalör eller träningstolk när det kör ihop sig. 
Kom ihåg för en 70-talist som jag:
Push ups = armhävningar
Crunches = sit ups
Squats = benböj
Lunges = utfallssteg
Jumping Jacks = sprattelgubben 
SEK Wall squat = jägarvila Inga kommentarer:

Skicka en kommentar