fredag 17 januari 2014

Nyttiga(re) chokladbollar

Jag älskar chokladbollar! Jag älskar egentligen allt med choklad men att samtidigt gå hemma och vara mammaledig och ostrukturerad i träningen är en dålig kombination. Därför försöker jag hålla fingrarna från kakburken så gott det går men vissa dagar är det stört omöjligt. 
Idag fick jag dock en snilleblixt och tänkte att det borde gå att få till nyttiga chokladbollar. Eller i allafall nyttigare...choklad och nyttigt är liksom även det en stört omöjlig kombination. 
Efter lite trixande och googlande så rörde jag ihop något som tillslut blev nästintill fett- och sockerfria chokladbollar (kvarg, havregryn, kakao, lite socker och kaffe).

Hade jag valt att rulla dem i annat än pärlsocker, typ kokosflingor så hade de kanske klassats som ännu nyttigare. Men vi skall inte dra det för långt ;) 
Smaken blev såklart inte som riktigt riktigt goda chokladbollar men ändå helt okey för att stilla både sötsug och samvete. Nästa gång skall dock satsa på ett extra starkt och smakfullt kaffe och lite extra kakao. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar