fredag 4 april 2014

Starka kvinnor delar lika

Ingen har väl missat att jag älskar kraft, power, styrka, explosivitet...att jag imponeras och beundras av starka kvinnor som ger allt, aldrig ger upp och vågar följa sitt hjärta!? Jag har många starka kvinnor i min omgivning som jag inspireras och motiveras av och det är häftigt och upplyftande när någon av dessa lyckas med något av sina mål. Som tex Jossan (Josefin Brander) som förra helgen utmanade sig själv riktigt ordentligt när hon ställde upp i armbrytnings SM utan egentligen någon som helst förberedelse utan bara med ett stort tigerhjärta och jävlar anamma och dunkade in två finalplatser och två silvermedaljer. Wow! Vad mer kan man göra än att lyfta på hatten, niga djupt, skrika wop wop och dela glädjen? 
Om delad glädje är dubbel glädje? Är då delad smärta också dubbel smärta? Jag hoppas inte det, jag tror inte det. Jag tror och hoppas att delad smärta är just delad smärta....För just idag behöver vi dela smärtan mellan oss. En annan stark kvinna med ett rejält krigarhjärta är min älskade vän A som idag ligger på operations bordet igen efter att det visat sig att ett av stagen hon fick vid den stora ryggoperationen hon gjorde för snart ett och ett halvt år sedan gått av (!?). Att se någon kriga som hon gjort sedan den första operationen mot smärta, negativa besked och negativa resultat gör ont i hjärtat på mig, tanken var ju att allt skulle bli mycket bättre, att hon skulle slippa ha ont i ryggen, slippa fajtas mot att inte kunna göra vad hon vill med sin kropp, stoppa den negativa spiralen...att det skulle vara värt att gå igenom den svåra och farliga operationen för att få så mycket mer. Det har inte riktigt blivit så och nu tvingas hon alltså att gå igenom allt en gång till...om det ändå gick att dela smärta och dela bördan! Tur att hon är en av de starkaste kvinnor jag känner...

1 kommentar:

  1. Du är la för söt du, grymma Cilla! Vi är många med mig som inspireras av dig :-)
    Håller tummarna för din vän och att allt går bra.

    Kramar ♥

    SvaraRadera