torsdag 10 april 2014

Tyngdlyftnings EM

Den här veckan har det varit fullt upp, det är Tyngdlyftnings EM i Tel-Aviv, Israel och som ni vet betyder det att jag är ensam hemma eftersom mannen min är med svenska tyngdlyftningslaget och coachar tjejerna. 

De två helt grymma tjejerna Angelica Roos (-58kg)  och Carita Hansson (-69kg) har tävlat och oj oj oj vad de tävlade. De stänkte in nya rekord! Angelica lyfte 83 - 104 - 187 (rekord i ryck och sammanlagt) och Carita lyfte 97 - 114 - 211 (rekord i ryck, stöt och sammanlagt).
Grym tjej efter grym tävling - Carita Hansson är bäst. 

Båda två gjorde bra tävlingar men var på tyngre vikter men fick inte med sig dem...den här gången, så vi har nog mer att se fram emot. Skall bli kul att se dem båda lyfta på ASK på lördag då elitserien avgörs. Kommer kanske inte att bli topp resultat av dem men deras lägstanivå är ju också rätt grym så går de på halvfart så smäller det ändå. 
Det är alltid spännande men jobbigt att gå hemma och vänta på att de skall tävla, försöka hitta tv-sändningar, web-sändningar och uppdateringar som funkar och visar allt direkt, inte det enklaste men tack vare hjälpsamma web-detektiver kunde jag se både live-lyft via turkisk tv, tävlingsprotokollet live och eftersändning på Eurosport....även om det inte var det enklaste med en sjumånaders liten kille som precis lärt sig krypa och tyckte att det var roligare att krypa och klättra på allt i lägenheten än att sitta still och kolla på lyftning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar