onsdag 21 maj 2014

Blir så trött

Ibland blir jag bara så trött på mig själv...varje gång jag hoppar på en tidningsprenumeration på någon träningstidning blir jag alltid lika besviken. Jag söker lite inspiration och motivation men har tydligen inte hittat "rätt" tidning för det enda jag blir är irriterad och trött på mig själv för att jag ännu en gång trillat dit. 
Den här gången har jag hållt mig borta bra länge från att hoppa på någon ny tidningsprenumeration men såååå blev det så här lagom till värmen och sommaren en ny, den här gången föll jag för trycket från Topp & hälsa. 
I måndags kom första numret och jag sparade den tills kvällen för att i lugn och ro i min ensamhet bli inspirerad och få lite nytändning och kanske några bra tips...
Suck! Ännu en gång bläddrar jag snabbt igenom tidningen och konstaterar att visst fina bilder men alla dessa sidor och reportage om ditten och datten, den ena efter den andra metoden för att få "den fantastiska formen på två veckor", "sexpack på magen lagom till midsommar", "ät dig smal med choklad" osv osv.....fasiken ännu en gång provocerad, irriterad och känner mig så trött på mig själv som återigen slängt ut pengar på något som jag inte vill ha. 

Det som i sama veva dock gjorde mig glad och positivt överraskad var den gratis tidning från Landstinget Sörmland "Min hälsa" som samtidigt som den flashiga topp & hälsa-tidningen låg i postlådan. 
Jag började slött läsa i den men fastnade faktiskt rätt snart i texter om att det finns inga genvägar, snabbdieter eller mirakelkurer till att gå ner i vikt och/eller komma i form. Det finns egentligen bara en lösning, se till att energiförbrukningen är högre/eller samma som energiintaget. 
Bra och ärligt skrivet av landstingsdietisterna och inga krångligare tips än att äta mindre, äta bättre och röra på sig mer. 
Även om de enklaste sakerna ibland kan vara de svåraste..... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar