lördag 24 maj 2014

SM kvalad

Som sagt så har jag under de senaste månaderna kommit igång med lyftträningen och i och med det även fått tillbaka suget efter att tävla. 
Det blev inget Lag-SM för mig men det blev i stället en SM kval tävling i Stockholm idag för min del. Egentligen mycket bättre för mig eftersom jag då kunde göra helt min egen tävling, gå på de vikter som jag ville och bara behöva tänka på att klara SM-kval gränsen. 

SM kval i min klass (+75) är 140kg sammanlagt och det är inget resultat som skall vara några som helst problem och det var det inte heller. Jag tävlade och fick med mig 170kg och hade jättekul! 
Tävlingen var på Bosön och det var egentligen Stockholms Atletklubbs Klubbmästerskap men som just på grund av SM-kval statusen var öppen för andra klubbar också. 
Tävlingen startade inte förrän klockan 15 på eftermiddagen så det gällde att fördriva förmiddagen utan att låta nervositeten ta överhand. Tack vare ett strålande sommarväder och strålande glad liten M så var det inga problem, kaffe och mys på uteplatsen fick tiden att gå lätt och snabbt. 
 Invägningen var kl 13 och gick galant (83,75) och i och med den så var tävlingsproceduren igång. Välkomnen känsla, behagligt pirr och bubbel i kroppen. Lyckligt! 
Uppvärmningen kändes bra hela tiden och alla lyften satt bra, mycket bättre känsla än på väldigt väldigt länge...men också mycket mer nervöst än på väldigt väldigt länge. Gick in lågt på 65kg i ryck, klarade det lätt (sssschyyy säg inget till Coach G men det blev ett styrkeryck) höjde till 70 och klarade det lika lätt men nu även med ett snyggt och stabilt sitt, höjde till 75 och satt med det men tappade den precis för den låg lite dör mycket på framkant...attans men ändå väldigt nöjd med 70kg med mig från rycken. 
Att stöta känns alltid en aning tryggare dels för att tävlingen redan är igång men även för att jag är bättre på stöt än ryck. 
Uppvärmningen i stöt gick också väldigt bra och ingången på 90kg kändes inte alls som några problem och när den väl satt och blev godkänd så var SM-kvalet fixat....men fortsatte såklart tävlingen och gick även på 95kg och 100kg. 
Hundringen var faktiskt det bästa lyftet av dem alla, kunde tagit några lyft till om jag hade fått. Men det får vänta till nästa tävling, som alltså blir i Borås på SM om lite drygt fem veckor. Jippi 👊! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar