tisdag 27 maj 2014

Testing testing...

Tyngdlyftningslandslaget har ett testbatteri med olika, just för tyngdlyftare utplockade, test-övningar för att få fram testvärden som visar på styrkor och svagheter i kvalitéerna som är typiska för och som behövs för en tyngdlyftare som vill lyfta mycket. Det är kvalitéer som styrka, power, uthållighet. 
Med en man som förbundskapten och med träningskamrater i och påväg in i landslaget så görs dessa tester lite då och då i min närhet och igår var det dags för Fia och Maria att köra och som på ett bananskal så trillade jag med...

Testerna som vi körde i går var chins, raka benlyft, tre olika vertikalhopp och 2000m. 
Först ut var chinsen och efter som jag klarade tio förra veckan så tänkte jag att jag kan inte vara sämre nu, men fick "bara" med mig nio godkända den här gången. 
Efter det så körde vi raka benspark, en testövning för bålstyrkan där man hänger i en ribbstol och skall få upp tårna över och förbi huvudet. Höll på att nolla i denna övning!!!! men fick tillslut upp de där jäkla fötterna två gånger i alla fall. Ett uselt resultat och en rejäl knäck för mitt ego eftersom bålstyrkan alltid varit min paradgren (men en graviditet tar mer än man tro och det är bara att bita ihop och jobba tillbaka). 
Efter att överkroppen testats gick vi över till vertikalhoppen, första hoppet från stillastående i böjdsatsning med armarna i sidan, andra hoppet där man satsar i rörelse med armarna i sidan och tredje hoppet med satsning och med armpendel. Här blev mina resultat 1: SQ 46cm, 2: CMJ 48cm och 3: CMJa 51cm
Hyfsade resultat med tanke på hur mycket jag tycker jag tappat i benstyrka och i muskelkontakten i benen. 

Avslutningsvis det avskyvärda cooper-tester, löpning 2000m (cooper light). Här hade jag inga som helst referenser och köpte Fias upplägg om att komma under 10 minuter. Jag drog upp ett jämt tempo och försökte bara mata på varv efter varv ...kom in på tiden 9.53 - helt slut! 

Kan väl konstater att jag inte riktigt håller elitklass enligt mina testresultat och att det finns en hel del att förbättra men ändå nöjd på något skönt sätt. 
Foto: Alexandra Bring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar