lördag 6 september 2014

Chokladtorka

Lördag och hög tid för lördagsgodis, enkelt eller hur. Trodde jag ja! Jag är egentligen inte så kräsen utan gillar de mesta i godisväg men självklart har jag mina favoriter. 
Smågodis är oftast det bästa lördagsgodiset men Karamellkungen som länge varit mina trogna hjältar i godisvärlden måste ha fått någon ny provsmakare och idéspruta som har helt andra smaklökar och visioner i godislandet än jag så de har tappat mig lite grann. 
Choklad är ju alltid ett säkert kort men även där har jag mina favoriter just nu är det de amerikanska pastillerna från Fazer 
och den gudomliga chokladen från Holländska Droste och då helst den den mixade med hälften mjölkchoklad och hälften vitchoklad....

Såklart vet jag vart jag kan hitta mina godingar, vet i stort sett precis vilket godis som finns i vilken godisbutik, tobaksaffär eller kiosk. 
I går gick jag med raska steg mot Godislandet för att inhandla en stor påse lördagsgodis och för att de just har mina favorit pastiller...trodde jag i alla fall. 
De var sopslut och där stod jag med tappad haka och "tvingades" istället köpa plagiatet, en mycket mindre pastill och inte fylld med samma goda lena choklad. 
Men men tänkte jag, jag får gå förbi tobaksaffären som säljer mina favorit-Droste på vägen hem så att jag får lite kvalité till min, på nått underligtsätt ändå, väldigt välfyllda lördagsgodispåse. 
Men även där gick jag bet...slut även på dessa godingar!? 
Antingen är det någon som inte tycker att jag behöver äta mer choklad eller så finns det fler i stan som börjat njuta av extra go och fin choklad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar