söndag 21 september 2014

Erfarenhet är guld värd

Att bli äldre, att bli gammal är inte alltid så dumt. 
När jag var elitaktiv och prestationsinriktad till max kunde jag nästan bli förbannad på att jag visste att jag aldrig skulle kunna vara både ung, färsk och naiv och samtidigt erfaren, rutinerad och klok. För visst finns det stora fördelar med båda sidor... att vara ung, orädd, hel och fräsch med framtiden framför sig är häftigt och positivt men att ha många år i bagaget, rutin och erfarenheter och kunskap i bagaget är guld värt det med. 
Jag hade lyckan att samtidigt som jag var ung färsking i kastlandslaget så hade jag rutinerade kastare runt om mig som alltid hade varit med (kändes det som) och de lärde mig allt och lite till på läger, resor och tävlingar. 
Som tex att alltid packa släggskorna, slägghandsken och ett extra ombyte i handbagaget. Att packa öronproppar för att överleva nätter i lyhörda hotellrum eller med snarkande rumskamrater. Att alltid ha egna säkerhetsnålar till nummerlappen  nerpackade. Att alltid ha en egen rulle toapapper med till tävlingar (speciellt i öst- och sydeuropa) för att slippa stå tomhänt när det krisar. Mm mm...

Att även leva med en likasinnad har gjort mig klokare. Att leva med en supertungviktar-wanna be har även det lärt mig ett och annat, T e x att det alltid mer eller mindre är tomt i kyl och frys och att det är både enklare och mer praktiskt att skaka grädden fluffig i en shaker än att varje gång slita fram elvispen och leta reda på visparna och en passande bunke för att få lite grädde till kvällskakan. 
Har du inte kommit på det än, se det som mitt tips till dig.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar