tisdag 30 september 2014

Kärt barn har många namn

Av olika anledningar började vi diskutera vad det egentligen heter och vad som är vad. Vissa kallar det pull-ups, vissa chin-ups, andra chins eller helt enkelt armhävningar. Somliga menar att det allt är samma övning medan jag menar att det är samma övning men med olika grepp. För mig är pull-ups en armhävning med greppet där handflatan är mot dig och chin-ups eller chins är en armhävning med greppet där handflatan är vänd från dig. 
Vad som är rätt eller fel är inte lätt att reda ut, inte i alla fall genom lite lunch googling, men hur som helst och vad det än heter så fortsätter i alla fall utmaningen...chinsutmaningen som den kallas i min bok. 
Idag var Fia på plats och hängde på och peppade mig genom passet, som idag bestod av viktade chins, sittande rodd, sittande axelpress och mage i brutalbänk. 
Fia dunkade in viktade chins med 2x10kg vikter (20kg!) medan jag var jäkligt nöjd med att köra mina med en (1) 10kgs vikt och inte alls lika strikta och fina...skit tungt men 5x 4 kom upp på ren envetenhet och lite lagom skrik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar